Potraviny sú v poslednej dobe veľmi často skloňované – či ide o prípad nekvalitných potravín v porovnaní s Rakúskom alebo o umelo “predražené” maslo. Škandálu sa však nevyhla ani najobľúbenejšia značka čokolády – Milka!

 

Nezisková organizácia Greenpeace si posvietila na najobľúbenejšie rakúske výrobky a prišla s nečakanými závermi! Čokoláda Milka má totiž obsahovať kontroverzné látky 3-MPCD estery a glycidyl estery, ktoré vznikajú pri spracovaní rastlinných olejov pri vysokých teplotách!

Európsky úrad, ktorý má na starosti bezpečnosť potravín preto bije na poplach. Priemerný, zdravý človek môže prijať maximálne 0,8 mikrogramu týchto esterov na kilogram hmotnosti človeka denne! Tieto čísla vám nič nehovoria? Tak si predstavte svoje približne 30 kilové dieťa, ktoré môže prijať maximálne 5 tabličiek tejto čokolády! Koľko z nich ich však po otvorení čokolády myslí na svoje zdravie a nezje odrazu celú čokoládu?

Zdroj/Foto: facebook, greenpeace.org