Viete si predstaviť, že by ste zjedli surové šampiňóny, plesnivé ovocie či ľudské srdce? Šéfkuchár Ben si myslí, že určite áno – ak bude pochádzať z jeho majstrovskej kuchyne! 

 

Ben Churchill je anglický šéfkuchár pôsobiaci v meste Saint Albans a pred časom na seba začal strhávať pozornosť širokej verejnosti. Ben totiž vytvára nevídané dezerty, ktoré na prvý pohľad často vyzerajú tak, že by ste ich radšej vyhodili, alebo by ste o nich vôbec nepovedali, že sú dezertom.

Okrem ovocia, ktoré v skutočnosti nie je ovocím či rôznych nejedlých predmetov Ben svoju fantáziu popúšťa natoľko, že vám bez problémov naservíruje surové hríby alebo plný popolník.

Čo sa v skutočnosti ukrýva za dielami majstra svojho remesla?

Koláčik s krémovou náplňou, pečené jahody, ružový gél, kokos

Čokoládový kvetináč, čokoládová pena, čokoládové brownie s nádychom feferónky scotch bonnet

Kokosová pusinka

Parfait s polevou z obylného mlieka, ovseno-hrozienková sušienka, citrónový balzam, praskajúce cukríky, limonádový gél

Čokoládovo-repový brownie plnený čokoládovou penou, čokoládová zemina, mäta

Pannacotta z kokosového mlieka, mangový stred, drvené cornflaky

Citrónová pannacotta plnená citrónovým sorbetom, krusta s chladeným gélom, zeleným čajom a jazmínom

Jablkové bavarois, stred z duseného jablka, vaječný krém, granola

Vanilková pannacotta, dymom upravený lapsang gél, drvené snehové pusinky, čokoláda

Kokosová pannacotta, mangový gél, grilovaná citrónová špongia (druh koláča)

Pomarančový parfait, drvená snehová pusinka s príchuťou žuvačky

Citrónová špongia (druh koláča) , krém chantilly , citrónový gél

Snehová pusinka, čokoládová náplň, tymián, čokoládová zemina

Hruškový parfait, pečené ovsené vločky, mandle, med

Špongia (druh koláča) s olivovým olejom, mätová drobenka, napenené mlieko, karamelová omáčka

Zdroj/Foto: boredpanda.com, Instagram