Aj vy si pamätáte na retro predmety, ktoré sprevádzali celé obdobie socializmu? Pokiaľ ste sa aj vy pri tejto spomienke pousmiali, nie ste jediný! A myslíte si, že ste ešte nezabudli, na čo slúžia?

 

Nasledujúci nostalgický kvíz vás znova prenesie o pár rokov späť a otestuje, ako dobre si pamätáte…! Pripravte si cerzku a papier, aby ste si svoje odpovede vedeli poznačiť a môžeme ístť na to:

Čo sa nachádza na obrázku?

1.

a) vianočné ozdoby

b) naušnice

c) dekorácia do bytu

2.

a) ďalekohľad

b) krasohľad

c) bublifuk

3.

a) frisbee

b) rotačná podložka na cvičenie

c) podložka pod hrniec

4.

a) voda do odstrekovačov

b) voda do žehličky

c) čistič okien

5. a) med

b) lepidlo

c) sirup

6.

a) praker na koberce

b) bytová dekorácia

c) ozdoba na vchodové dvere

7. 

a) baterka

b) ďalekohľad

c) pomôcka na pretláčanie zemiakov

8.

a) ľadová čokoláda

b) ľad

c) zmrzlina

9.

a) mlynček na kávu

b) mlynček na orechy

c) šľahač

10.

a) žuvačka proti prechladnutiu

b) cukríky proti prechladnutiu

c) čaj proti prechladnutiu

.

.

.

Správne odpovede:

  1. a)
  2. b)
  3. b)
  4. c)
  5. b)
  6. a)
  7. a)
  8. c)
  9. b)
  10. a)

Zdroj/Foto: facebook